4.2.10

Hundeførerkort på kamphunder?

Det er det valget Wien skal ta i slutten av neste uke. Det skal velges om et par andre ting og, men det er dette som opptar mesteparten av Wiens befolkning.
(Foto kredit: http://www.wienwillswissen.at/frage/thema/kampfhunde/)

Det er veldig mange i mot, både av hundeeiere og folk uten hund. Det er mange gode argumenter både for og imot. Av det som blir sett på som kamphunder er det en del flere raser som er tillatt her i Østerrike enn i Norge.

Jeg må helt ærlig si at jeg er for. Mye av grunnen ligger i at Odin ble angrepet av en kamphund, med mussel, før jul. Det resulterte i dyrlege besøk, stelling av sår og en hund som er redd alle hunder han ikke kjenner, og velger å ta "jeg er stor og sterk så ikke prøv deg" hilsemetoden. (Jobber med det hver dag)
(Foto kreditt: http://derstandard.at/1263706725522/Volksbefragung-Hundemagazin-aendert-Flyer---Judenstern-wird-Kreis)
En hund er ikke født en kamphund selv om kanskje aggresjon ligger i genene. Det er hundens oppdragelse og eier som avgjør hvordan hunden blir. Og her i Wien er det dessverre veldig mange unge gutter som ser på disse hundene som et status symbol eller at de skal virke skremmende og trener og bruker dem som det.

Hvis det at man må ha et førekort, hvor både trening med hund og teori går inn, kanskje de tenker seg om 2 ganger før de skaffer seg en hund. Kanskje det er å håpe på for mye, men jeg velger å være for, alt for mange av disse hundene blir behandlet dårlig og sitter lange kvelder ved siden av sin eier som et statussymbol.

Førerkortet må man betale for, men mot at man tar det så slipper man å betale hundeskatt som man og må her nede. 

Så når man i Norge nå velger om Norges Peneste hund så velger vi i Wien om vi skal ha hundeførerkort på kamphunder.

Hva mener dere?

På listen står følgende hunder:

Rottweiler
Pitbullterrier
Bullterrier
Staffordshire Bullterrier
American Staffordshire Terrier
Mastino Napoletano
Mastin Espanol
Fila Brasileiro
Argentinischer Mastiff
Mastiff
Bullmastiff
Tosa Inu
Dogo Argentino

6 comments:

Anonymous said...

Definer hvilke raser som blir sett på som kamphunder i Wien?

Line said...

Listen inkludere

Rottweiler
Pitbullterrier
Bullterrier
Staffordshire Bullterrier
American Staffordshire Terrier
Mastino Napoletano
Mastin Espanol
Fila Brasileiro
Argentinischer Mastiff
Mastiff
Bullmastiff
Tosa Inu
Dogo Argentino

Anonymous said...

Dette er absolutt noe norge burde tenke på! Jeg hadde vært mer enn villig til å betale for et førerkort for å kunne ha amstaff igjen når dagen kommer at di vi har dør. Beste familiehunden jeg har vært borti! Og her er det ei litta jente i hus :)

Line said...

Det er og den vinklingen på det. At man får lov å ha en viss rase mot at man beviser at man vet og kan drive med hundehold samt ikke driver med andre ting. Har faktisk ikke tentk den vinklingen før, men den støtter jeg.

Anonymous said...

Har rottweiler selv, og ønsker meg et sertifikat for alle hundeeiere.

Alle raser krever (mer eller mindre) aktivisering/trening for å holde seg i mental balanse, og alle kan de bli nervøse/aggressive bitere av feil håndtering.

Jeg foreslår at de som selger/gir bort valper legger til kostnaden for to passende dressurkurs til valpeprisen, hvor kjøper får refundert f.eks halvparten av kursavgiften etter å ha bestått begge innen ett år etter hundekjøpet.

Line said...

Ganske enig i den. Selv små hunder kan bli aggressive. Ditt forslag er kjempe bra, noe som absolutt burde implementeres.

Related Posts with Thumbnails